Tillverkning och import från Portugal: En heltäckande guide

Publicerad den

ASBX Fashion Group är en textiltillverkare baserad i Portugal, som tillverkar huvtröjor, t-shirts och andra typer av kläder. I den här intervjun med Afonso Bento delar de med sig av insikter om det aktuella läget för textiltillverkning i Europa, MOQ-krav, och hållbarhet.

Trots att denna artikel fokuserar på textiltillverkning finns det likheter som gäller för tillverkning inom EU i allmänhet. Fortsätt läsa Tillverkning och import från Portugal: En heltäckande guide

Tillverkning av kläder och textil i Kina – En komplett guide

Publicerad den 12 kommentarer

Vill du tillverka i Asien eller Europa?
Boka en kostnadsfri konsultation här

Många svenska företag tillverkar kläder i Kina av flera anledningar. Förhållandevis låga priser är en anledning, men klädfabriker i Kina har också tillgång till ett otroligt stort utbud av tyger och andra komponenter som används i textilproduktion.

Därtill är volymkraven ganska låga i Kina, jämfört med Vietnam och Indien. Således är Kina ofta enklare att börja tillverka kläder i jämfört med andra länder.

Det finns dock risker, och du kan aldrig returnera defekta eller felaktiga varor. I denna guide förklarar jag hur hela processen fungerar, från att anlita en designer, till fraktbokning.

Produkter

Denna guide kan appliceras på alla typer av kläder och textilprodukter. Nedan följer ett antal exempel:

Tillverkning och import från Turkiet: En heltäckande guide

Publicerad den 2 kommentarer

Vill du tillverka i Asien eller Europa?
Boka en kostnadsfri konsultation här

På senare har många importörer tvingats överväga alternativ till import från Kina som ett direkt resultat av rusande fraktkostnader. Många svenska företag försöker först och främst söka efter tillverkare inom EU. Dock är Turkiet kanske det land som är i särklass mest realistiskt som ett alternativ till produktion i Kina för svenska företag i detta skede.

Turkiet har en utvecklad industribas som täcker många olika produktkategorier. Fraktkostnaderna är relativt låga, och ledtiderna betydligt kortare än vid import från Kina. Därtill har landets valuta tappat mycket värde – vilket gör att landets export har blivit mer konkurrenskraftig.

Det finns dock nackdelar, vilket vi också tar upp i denna guide. Fortsätt läsa Tillverkning och import från Turkiet: En heltäckande guide

Tillverkning av kläder och textil i Europa – En komplett guide

Publicerad den

Vill du tillverka i Asien eller Europa?
Boka en kostnadsfri konsultation här

Vi har på senare tid jobbat mer och mer med tillverkning i Europa, främst av textilprodukter. Detta är en utveckling som gått väldigt snabbt och drivits på av de absurt höga fraktkostnaderna som svenska företag tvingas betala vid import från Asien.

I denna artikel delar vi med oss av det vi lärt oss såhär långt när det gäller sourcing och tillverkning av kläder och textil i Portugal, Estland, Grekland, och många andra europeiska länder. Fortsätt läsa Tillverkning av kläder och textil i Europa – En komplett guide

Import av klockor & armbandsur från Kina: En heltäckande guide

Publicerad den 4 kommentarer

Vill du tillverka i Asien eller Europa?
Boka en kostnadsfri konsultation här

Vi på ScandinAsian har i många år jobbat med klockor och armbandsur. Vår första kund var faktiskt ett svenskt klockmärke som vi hjälpte att hantera inköp åt. Sedan dess har vi jobbat med många fler kunder som tillverkat och fortfarande tillverkar armbandsur i Kina

Detta har gett oss en djup inblick i hur det fungerar rent praktiskt att välja rätt leverantör, tillverka prototyper, och slutligen säkerställa att slutprodukten möter kundens design och kvalitetskrav. I denna guide förklarar vi allt ni måste veta för att komma igång:

 • Design
 • Material
 • Urverk
 • Förpackning
 • Armband
 • Prototyp
 • Priser
 • EU regleringar
 • Märkningskrav
 • Kvantitetskrav
 • Besöka fabriker

Fortsätt läsa Import av klockor & armbandsur från Kina: En heltäckande guide

Guide till import av byggprodukter och material från Kina och Europa

Publicerad den

byggmaterial

Vill du tillverka i Asien eller Europa?
Boka en kostnadsfri konsultation här

Svenska företag importerar byggprodukter och material såväl från länder inom EU som Kina och Vietnam. Det finns dock hel del som kan gå fel under processen av just byggmaterial, vilket vi går in på närmare i denna artikel. Fortsätt läsa Guide till import av byggprodukter och material från Kina och Europa

Lista på fraktbolag och speditörer i Sverige 2022

Publicerad den 1 kommentar

Vill du tillverka i Asien eller Europa?
Boka en kostnadsfri konsultation här

Svenska importörer och exportörer har gott om kvalificerade fraktbolag att välja bland. Ni kan hitta såväl mer traditionella speditörer som moderna onlineplatformar som skapats för att exempelvis underlätta bokning av flygfrakt. I denna guide listar vi ett flertal svenska fraktbolag

Anser du att något företag saknas på listan?

Tveka inte på att höra av dig om du vill att ditt företag skall listas, eller om du har ett tips. Kravet är att företaget skall erbjuda frakttjänster och existera i form av ett svenskt företag. Fortsätt läsa Lista på fraktbolag och speditörer i Sverige 2022

Hur du kan hitta en designer för din produkt på Upwork

Publicerad den 1 kommentar

produktdesigner

Vill du tillverka i Asien eller Europa?
Boka en kostnadsfri konsultation här

Många av de företag och individer som kommer till oss med en ny produktidé har sällan kunskapen som krävs för att realisera produkten på pappret. Faktum är att de flesta fabriker inte heller har kunskapen eller viljan att hjälpa till med design.

Dock är det idag ganska enkelt att hitta kvalificerade designers som kan hjälpa dig att realisera allt ifrån en idé för ett klädesplagg till mer avancerade produkter där både hårdvara och mjukvara måste på plats. I denna guide förklarar vi vad du måste tänka på när du når ut till designers. Fortsätt läsa Hur du kan hitta en designer för din produkt på Upwork

Tillverkning av smycken & accessoarer i Kina: En komplett guide

Publicerad den 5 kommentarer

Vill du tillverka i Asien eller Europa?
Boka en kostnadsfri konsultation här

Planerar du att importera smycken direkt från tillverkare i Kina? I denna guide täcker vi allt ifrån hur smyckestillverkare hanterar inköp av material och komponenter, till designalternativ, materialval och förpackningar.

Du hittar också viktig information om EU regleringar gällande nickel och andra ämnen, kvalitetskontroll och frakt av smycken från Kina till Sverige.

Översikt

 • Såhär fungerar smyckestillverkning i Kina
 • Typer av smycken och material
 • EU regleringar för smycken och accessoarer
 • Design och komponenter
 • Smyckesförpackning
 • Volymkrav (MOQ)
 • BSCI och Sedex (SMETA)
 • Kvalitetskontroll
 • Frakt
 • Vanliga frågor och svar

Fortsätt läsa Tillverkning av smycken & accessoarer i Kina: En komplett guide

Betalningsmetoder vid import från Kina & Vietnam: En heltäckande guide

Publicerad den 3 kommentarer

Vill du tillverka i Asien eller Europa?
Boka en kostnadsfri konsultation här

Mycket kan gå fel när det är dags att betala en fabrik i Kina eller Vietnam. Bedrägerier förekommer, och betalningsprocessen i sig har också en stor påverkan på om leverantören följer dina kvalitetskrav och skickar varorna på utsatt tid. I denna artikel hittar du en komplett översikt på vanliga betalningsmetoder vid import från Asien:

 • Bankbetalning
 • Alibaba betalning
 • Letter of Credit
 • PayPal
 • Alibaba Trade Assurance
 • Western Union

Fortsätt läsa Betalningsmetoder vid import från Kina & Vietnam: En heltäckande guide