Fabriksinspektion

Fabriksinspektion
Fabriksinspektion & SA 8000 inspektion – ta reda på om er Alibaba leverantör verkligen existerar

Har ni hittat en leverantör på Alibaba.com eller en handelsmässa, och vill veta om de är en seriös tillverkare? Vi kan besöka och kontrollera er tilltänkta leverantör, och bifoga ett komplett protokoll med bilder, video och en slutlig rekommendation.

Se videon för en demonstration

 

 • Finns leverantören på riktigt?: Många leverantörer är inte alls vad de utger sig för att vara. I många fall rör det sig om oseriösa agenter och mellanhänder som inte har någon egen tillverkning.
  .
 • Vi genomför inspektioner i stora delar Asien: I Kina, Vietnam, Indien, Kambodja och många andra länder i Aisen så kan vi finnas på plats med några dagars varsel. Våra inspektörer har erfarenhet av en rad olika produkter i vitt skilda branscher.
 • Bilder och video från fabriken: Ni kommer att få tillgång till bilder och video direkt från fabrikens produktionslinjer, lager och kontor. Det kan ge er en djupare inblick än om ni själva hade varit på plats.re
 • Ifyllt protokoll, bilder & video inom 24 timmar: Dagen efter genomförd inspektion skickar vi allt material som ni behöver för att göra en slutlig bedömning, inklusive det ifyllda protokollet med bilder och video, som visar fabriken.
 • Spara tusenlappar: Att flyga till Asien, ansöka om visum, boka hotell och genomföra fabriksbesök kan kosta tiotusentals kronor. Att boka en fabriksinspektion oss kostar bara en bråkdel så mycket.
 • Vi finns här om ni har frågor: Ofta är leverantören inte vad man väntat sig, vilket kan vara en besvikelse. Vi finns här för att ge er rådgivning för hur ni kan gå vidare och hitta andra leverantörer.

 

Skicka en kostnadsfri förfrågan

Produktkategori

Berätta lite om produkterna (Valfritt)

Har du några frågor? (Valfritt)

Hur skall vi kontakta dig?
E-postSkypeTelefon

Företag / Ert namn

Skype ID / Telefon

E-post

Detta formulär samlar in ditt namn, e-post och annan information, i syfte att förstå era behov. För mer information om var, hur och varför vi lagrar er information (samt hur ni kan få tillgång), vänligen läs vår integritetspolicy (privacy policy) via länken nedan.

Jag accepterar att detta formulär samlar in mitt namn, e-post och annan information.

Kundreferenser
Rudma ABSweden

“ScandinAsian.se har levererat kvalitetsprodukter till mycket lägre priser än våra tidigare leverantörer och i rätt tid. Vi är minst sagt nöjda och jobbar numera väldigt aktivt med ScandinAsian.se”
Mats Rudin,VD

Bakformskungen.seSweden

“Resultatet av vårt samarbete är att leveransen från Kina blev betydligt bättre än tidigare. Kvalitén är mycket bättre på produkterna och det känns roligt att kunna leverera så fina varor.”

Jonas Eneroth,Grundare

Bygg OM Service ABSweden

“Vi kan verkligen rekommendera ScandinAsian.se för deras engagemang och arbete. De utförde en snabb och professionell granskning av vår kontakt i Kina.”
Mats Bäckstedt, VD

Vi har hjälpt hundratals Startups & Småföretag i följande brancher
 • Klader och textilKläder & textil
 • ArmbandsurArmbandsur (OEM & ODM)
 • Vaskor smycken och accessoarerVäskor, smycken & accessoarer
 • ElektronikElektronik (OEM & ODM)
 • LED belysning och skarmarLED belysning och display
 • leksakerLeksaker & barnprodukter
 • golv och byggmaterialGolv och byggmaterial
 • mobler och hemMöbler & hem
 • LivsmedelsprodukterLivsmedelsprodukter
 • Bil och MCBil och MC
 • Maskiner och verktygMaskiner & verktyg
 • solpaneler och energiSolpaneler & energi
Vanliga frågor & svar om fabriksinspektion
Vad är syftet med en fabriksinspektion?

Syftet med en fabriksinspektion är att ta reda på huruvida leverantören är en tillverkare, eller enbart en mellanhand – eller rent av en bedragare. Därtill kräver många företag att deras underleverantörer visar såkallade SA 8000 / CSR rapporter från underleverantörer.

Vad kostar en fabriksinspektion?

Priset för en standardinspektion är $550, inklusive resekostnad.

Vilka områden i Kina gäller priset för?

– Guangdong provinsen, samtliga städer: Shenzhen, Guangzhou, Dongguan, Zhuhai, Zhongshan etc (förutom väst om Foshan)

– Fujian: Fuzhou, Quanzhou, Xiamen

– Zhejiang: Hangzhou, Yiwu, Ningbo,

– Taizhou, Wenzhou

– Shanghai och södra Jiangsu

– Qingdao, Tianjin

Priset gäller även för många städer i Vietnam, Indien och Kambodja. Ni kan kontakta oss för aktuellt pris.

Vad kostar fabriksinspektioner i andra regioner / städer i Kina och övriga Asien?

För områden och städer utanför ovanstående måste vi först beräkna resekostnader. Således kan vi inte ett sätta ett fastpris här på hemsidan, utan ger en offert.

För hur många arbetsdagar gäller priset?

Priset gäller för en arbetsdag. Vanligtvis krävs endast en arbetsdag.

Dock kan vissa kunder kräva omfattande inspektioner som tar två eller fler arbetsdagar. I dessa fall bifogar vi offert.

Vi behöver en mer omfattande inspektion, som kräver fler än en arbetsdag. Vad kostar det?

Vänligen kontakta oss så kan vi ger en offert

När bör vi senast boka in en inspektion?

Ni bör boka in kontrollen senast 2 veckor i förväg. Detta då vi måste kontakta leverantör och hitta ett passande datum.

Det går att boka senare, men då kan det påverka vår tillgänglighet vad gäller datum.

Vem bokar in inspektionen med leverantören?

Vi kontaktar er leverantör för att boka in datum. Dock bör ni berätta för er leverantör i förväg att ni planerar att genomföra en inspektion, via ScandinAsian.se

Vad händer om leverantören ställer in inspektionen eller ändrar datumet

Om inspektören anländer till fabriken, och nekas tillträde till produktionen eller lagret, oavsett anledning, kan vi inte färdigställa inspektionen.

Då inspektören ändå måste spendera en arbetsdag på en inspektion (som vi måste betala lön för) så innebär det att vi inte erbjuder någon form av återbetalning om detta sker.

Om leverantören ändrar datumet, trots att vi redan bokat in resan efter leverantörens eget satta datum, så kommer vi genomföra inspektionen i den mån det är möjligt.

Ej heller i detta fall erbjuder vi någon form av rabatt eller återbetalning, då det helt är er leverantörs ansvar att kommunicera ett korrekt datum till oss.

Eventuella klagomål och begäran för kompensation måste ni ta upp direkt med er leverantör.

När datumet väl är satt för en fabriksinspektion kan det inte ändras. Oftast sker detta 5 – 10 dagar före inspektionen genomförs.

När skall en fabriksinspektion genomföras?

I regel skall inspektionen genomföras innan ni lägger en order. Syftet är som nämnt att kontrollera att leverantören existerar, och sedan få en uppfattning om vilken nivå de befinner sig på rent tekniskt.

Kan ni kontrollera om leverantören efterlever EU regleringar?

Nej, det krävs labbtester samt sammanställning av dokumentation av er som importör. Notera att en fabrik kan inte i helhet vara “EU certifierad”

Garanterar en godkänd fabriksinspektion att vi inte får några kvalitetsproblem, förseningar eller andra problem?

Nej, en fabriksinspektion är ett verktyg för att avgöra om en leverantör är kvalificerad eller inte. Kvalitetsproblem, förseningar och andra problem kan dock uppstå oavsett om leverantören är “kvalificerad” (dvs passerar inspektionen) eller inte.

Notera att ScandinAsian.se inte erbjuder någon form av försäkring, skadestånd eller på annat sätt går i god för en tillverkare, oavsett utfall.