•  

  ScandinAsian.se grundades under hösten 2010 har sedan dess hjälpt hundratals företag att tillverka produkter i Asien. Vi har idag vår bas i Hong Kong, och ett nätverk av leverantörer och partners som täcker Kina, Vietnam och Indien.

  Om oss

  Fredrik Grönkvist

  fredrikFredrik Grönkvist är medgrundare till ScandinAsian.se och har arbetat med produktutveckling, kvalitetssäkring, produktsäkerhet i Kina och Vietnam sedan 2010. Fredrik har kontakt med de flesta av våra svenska kunder före och under processen. Han har också skrivit för eller blivit citerad i flera svenska och internationella medier, inklusive Bloomberg, Sveriges Radio, South China Morning Pos, Alibaba Insights, Driva Eget och många fler.


  Ivan Malloci

  ivan Ivan Malloci har tidigare forskat (PhD) inom kontrollsystem på Zhejiang University, i närheten av Shanghai. Ivan är idag baserad i Hong Kong där han jobbar med att driva våra olika webplatser, inklusive ScandinAsian.se, samt våra marknadsföringskampanjer.


  Vincent Cheng

  Vincent Cheng är född i Hong Kong och återvände hem efter studier på Purdue University i USA. Idag arbetar Vincent med sourcing, prisundersökningar, leverantörskontroller och andra processer som involverar kontakt med tillverkare i Kina.


  Chuiyan Mo

  Chuiyan Mo har tidigare studerat i Beijing, Israel och Egypten, varpå hon återvände hem till Hong Kong. De senaste åren har Chuiyan jobbat inom textilindustrin och e-handel, där hon lärde sig grunderna inom produktion och handel. Idag ansvarar Chuiyan Mo för vår content marketing för våra engelskspråka websidor – främst med ett fokus på produktsäkerhet samt tillverkning i Sydostasien.

  Våra tjänster

  Startpaket (Läs mer)

  Har ni en produktidé och vill ha hjälp hela vägen från design och materialval till produktion och leverans? Startpaketet är vår helhetstjänst för er som vill lansera nya produkter eller utveckla er allra första produkt.

  Versioner

  • Basic
  • Startup
  • Business
  Andra tjänster (Läs mer)

  Vi har hjälpt såväl Fintech företag att utveckla betalningsprocesser till att identifiera och lösa kvalitestproblem för etablerade klädföretag. Efter att ha jobbat närmare 10 år med tillverkning i Asien har vi sett ett och annat – och har erfarenhet som kan vara till stor hjälp för etablerade bolag.

  Exempel: 

  • Kostnadsundersökning
  • Sourcing av fabriker
  • Problemlösning med fabriker
  Design & specifikationer (Läs mer)

  Innan ni kan ta en produktidé till produktion måste ni först sammanställa en tydlig specifikation. Det inkluderar exempelvis CAD filer, ritningar, komponentlistor, och artwork filer. Om ni inte själva kan sammanställa de filer som behövs måste ni anlita en designer som kan göra det åt er. Vi kan hjälpa er genom denna processen.

  Leverantörskontroll (Läs mer)

  Hittat en leverantör på Alibaba.com eller på en handelsmässa? Vi genomför en leverantörskontroll för att granska deras bolagstatus, bankkonto, produktcertifikat och kundreferenser. Inom 2 veckor skickar vi en Leveratörsrapport (PDF) med rekommendation, samt digitala kopior på de dokument vi samlat in.

  Kvalitetskontroll (Läs mer)

  En kvalitetskontroll är det enda sättet att undvika katastrof vid import från Asien Vi åker ut på plats till er tillverkare i Kina för att kontrollera era varor innan ni gör en slutbetalning. På så sätt kan vi upptäcka defekta och skadade produkter innan det är försent att göra någonting åt det. Efter avslutad kontroll skickar vi en komplett rapport tillsammans med bilder.

  Fabriksinspektion (Läs mer)

  Har ni hittat en tillverkare i Kina eller Vietnam? Vid beställning av en fabriksinspektion skickas inspektörer ut till fabriken för att verifiera att de faktiskt existerar, samt en noggran undersökning av deras processer.

  Produktsäkerhet (Läs mer)

  Som importör är du ansvarig för att säkerställa att alla produkter möter samtliga krav på säkerhet, kemikalier, labbtester, dokumentation och märkning. Detta gäller oavsett om planerar att sälja i Sverige, eller på Amazon.com i USA. Vi på ScandinAsian.se har lång erfarenhet av dessa frågor inom kontexten av tillverkning i Asien.

  Orderläggning (Läs mer)

  Planerar du att lägga en order hos en fabrik i Kina eller Vietnam? Vi hjälper er att sammanställa och förhandla villkor för kvalitet, labbtester, defekt produkt, frakt, betalning, försening och mer – direkt med er leverantör.

  Frakt & logistik (Läs mer)

  Våra svenska fraktpartners kan hjälpa er med sjöfrakt, flygfrakt och tågfrakt. Vi kan också hjälpa er med leveranser direkt från Hong Kong till kunder över hela världen, eller till Amazon i USA eller Europa.

  Produktområden

  Vi har tidigare erfarenhet inom följande produktområden:

  • Kläder & textil
  • Armbandsur
  • Smycken & accessoarer
  • Elektronik
  • Industri (metall, plaster och maskiner)
  • Byggmaterial
  • Fordonsdelar & tillbehör
  • Möbler & hem

  Asiaimportal (HK) Limited

  Företag: Asiaimportal (HK) Limited

  Adress: 14/F., China Hong Kong Tower, 8 Hennessy Road, Wanchai, Hong Kong

  E-post: kontakt@scandinasian.se

  Telefon: Boka telefonmöte här

  Besök: Vänligen kontakta oss via epost om ni önskar besöka vårt kontor i Hong Kong.


  Vi är medlemmar i Svenska handelskammaren i Hong Kong

  Se vår profil på Swedcham.com.hk här