ScandinAsian.se grundades under hösten 2010 har sedan dess hjälpt hundratals företag att tillverka produkter i Asien. Vi har idag vår bas i Hong Kong, och ett nätverk av leverantörer och partners som täcker Kina, Vietnam och Indien.

Europa & Turkiet: Sedan 2021 jobbar vi även med tillverkning och import av varor från länder inom EU och Turkiet.

Om oss

Fredrik Grönkvist

fredrikFredrik Grönkvist är medgrundare till ScandinAsian.se och har arbetat med produktutveckling, kvalitetssäkring, produktsäkerhet i Kina och Vietnam sedan 2010. Fredrik har kontakt med de flesta av våra svenska kunder före och under processen. Han har också skrivit för eller blivit citerad i flera svenska och internationella medier, inklusive Bloomberg, Sveriges Radio, South China Morning Pos, Alibaba Insights, Driva Eget och många fler.


Ivan Malloci

ivan Ivan Malloci har tidigare forskat (PhD) inom kontrollsystem på Zhejiang University, i närheten av Shanghai. Ivan är idag baserad i Hong Kong där han jobbar med att driva våra olika webplatser, inklusive ScandinAsian.se, samt våra marknadsföringskampanjer.


Yvette Shen (Content & Research)

yvette Yvette Shen har tidigare studerat psykologi på Menlo College i Kalifornien, USA. Hon har även översatt en biografi från kinesiska till engelska. Utöver detta har Yvette även jobbat med content på ett AI startup i Hong Kong.


John Vinod Khiatani (Content & Research)

johnJohn Vinod Khiatani har en PCLL och Juris Doctor in Law (Hong Kong) från City University of Hong Kong, och en master i finans från Curtin University of Technology i USA. John har tidigare jobbat inom den juridiska utbildningssektorn och varit redaktör på City University of Hong Kong Law Review.

Våra tjänster

Startpaket (Läs mer)

Har ni en produktidé och vill ha hjälp hela vägen från design och materialval till produktion och leverans? Startpaketet är vår helhetstjänst för er som vill lansera nya produkter eller utveckla er allra första produkt.

Versioner

 • Basic
 • Startup
 • Business
Andra tjänster (Läs mer)

Vi har hjälpt såväl Fintech företag att utveckla betalningsprocesser till att identifiera och lösa kvalitestproblem för etablerade klädföretag. Efter att ha jobbat närmare 10 år med tillverkning i Asien har vi sett ett och annat – och har erfarenhet som kan vara till stor hjälp för etablerade bolag.

Exempel: 

 • Kostnadsundersökning
 • Sourcing av fabriker
 • Problemlösning med fabriker
Design & specifikationer (Läs mer)

Innan ni kan ta en produktidé till produktion måste ni först sammanställa en tydlig specifikation. Det inkluderar exempelvis CAD filer, ritningar, komponentlistor, och artwork filer. Om ni inte själva kan sammanställa de filer som behövs måste ni anlita en designer som kan göra det åt er. Vi kan hjälpa er genom denna processen.

Leverantörskontroll (Läs mer)

Hittat en leverantör på Alibaba.com eller på en handelsmässa? Vi genomför en leverantörskontroll för att granska deras bolagstatus, bankkonto, produktcertifikat och kundreferenser. Inom 2 veckor skickar vi en Leveratörsrapport (PDF) med rekommendation, samt digitala kopior på de dokument vi samlat in.

Kvalitetskontroll (Läs mer)

En kvalitetskontroll är det enda sättet att undvika katastrof vid import från Asien Vi åker ut på plats till er tillverkare i Kina för att kontrollera era varor innan ni gör en slutbetalning. På så sätt kan vi upptäcka defekta och skadade produkter innan det är försent att göra någonting åt det. Efter avslutad kontroll skickar vi en komplett rapport tillsammans med bilder.

Fabriksinspektion (Läs mer)

Har ni hittat en tillverkare i Kina eller Vietnam? Vid beställning av en fabriksinspektion skickas inspektörer ut till fabriken för att verifiera att de faktiskt existerar, samt en noggran undersökning av deras processer.

Produktsäkerhet (Läs mer)

Som importör är du ansvarig för att säkerställa att alla produkter möter samtliga krav på säkerhet, kemikalier, labbtester, dokumentation och märkning. Detta gäller oavsett om planerar att sälja i Sverige, eller på Amazon.com i USA. Vi på ScandinAsian.se har lång erfarenhet av dessa frågor inom kontexten av tillverkning i Asien.

Orderläggning (Läs mer)

Planerar du att lägga en order hos en fabrik i Kina eller Vietnam? Vi hjälper er att sammanställa och förhandla villkor för kvalitet, labbtester, defekt produkt, frakt, betalning, försening och mer – direkt med er leverantör.

Frakt & logistik (Läs mer)

Våra svenska fraktpartners kan hjälpa er med sjöfrakt, flygfrakt och tågfrakt. Vi kan också hjälpa er med leveranser direkt från Hong Kong till kunder över hela världen, eller till Amazon i USA eller Europa.

Produktområden

Vi har tidigare erfarenhet inom följande produktområden:

 • Kläder & textil
 • Armbandsur
 • Smycken & accessoarer
 • Elektronik
 • Industri (metall, plaster och maskiner)
 • Byggmaterial
 • Fordonsdelar & tillbehör
 • Möbler & hem

Asiaimportal (HK) Limited

Företag: Asiaimportal (HK) Limited

Adress: 14/F., China Hong Kong Tower, 8 Hennessy Road, Wanchai, Hong Kong

E-post: kontakt@scandinasian.se

Telefon: Boka telefonmöte här

Besök: Vänligen kontakta oss via epost om ni önskar besöka vårt kontor i Hong Kong.