Leverantörskontroll i Kina – undvik bedrägerier

Leverantorskontroll Shanghai
Leverantörskontroll – undvik bedrägerier vid import

Har ni hittat en leverantör i Kina, eller övriga Asien, och planerar att lägga en beställning? Vi hjälper er att undvika betalningsbedrägerier och import av illegala (icke-certifierade) produkter genom att genomföra en komplett granskning av er leverantör, innan det är försent. Vi kontrollerar leverantörerns dokumentation och produktcertifikat, samt levererar en komplett rapport till er inom cirka 2 veckor.

Se videon för en demonstration

 

 • Bolagsverifikation: Vi kontrollerar leverantörens verksamhetstillstånd för att verifiera viktig information, inklusive leverantörer adress, registerade affärsområde och aktiekapital. Således kan vi hjälpa er att undvika oseriösa leverantörer som inte är registrerade bolag.
 • Kontroll av bankkonton: Vi kontrollerar leverantörens mottagarnamn, kontonummer och bankadress, för att hjälpa er att undvika katastrofala betalningsbedrägerier. Leverantörens kontouppgifter presenteras tydligt i varje rapport.
 • Kundreferenser: Få värdefull feedback och synpunkter från leverantörens nuvarande och tidigare kunder. Vi begär kontaktperson, bolagsnamn samt epost och telefonnummer för respektive referens er leverantör bifogar.
 • Verifikation av produktcertifikat: De flesta leverantörer kan inte möta de EU krav som ställs produkter, exempelvis REACH, RoHS och EMC Direktivet. Vi kontrollerar leverantörens testrapporter och certifikat för att hjälpa er undvika import av illegala produkter.
 • Vi kontrollerar en, eller flera leverantörer: Har ni fler än en leverantör ni vill ha kontrollerad innan ni lägger order? Vi kan hantera kontroller av upp till 10 olika leverantörer samtidigt, för att hjälpa er hitta rätt tillverkare i Asien.
 • Slutlig rekommendation: Då vi inte vill att ni skall misstolka informationen i rapporten sammanställer vi därmed en slutlig sammanfattning, samt ger er en rekommendation gällande en eventuell affär med leverantören.

Skicka en kostnadsfri förfrågan

Namn / Företag:

E-post:

Telefon / Skype: (valfritt)

Ämne:

Meddelande:

Detta formulär samlar in ditt namn, e-post och annan information, i syfte att förstå era behov. För mer information om var, hur och varför vi lagrar er information (samt hur ni kan få tillgång), vänligen läs vår integritetspolicy (privacy policy) via länken nedan.

Jag accepterar att detta formulär samlar in mitt namn, e-post och annan information.

Kundreferenser
Rudma ABSweden

“ScandinAsian.se har levererat kvalitetsprodukter till mycket lägre priser än våra tidigare leverantörer och i rätt tid. Vi är minst sagt nöjda och jobbar numera väldigt aktivt med ScandinAsian.se”
Mats Rudin,VD

Bakformskungen.seSweden

“Resultatet av vårt samarbete är att leveransen från Kina blev betydligt bättre än tidigare. Kvalitén är mycket bättre på produkterna och det känns roligt att kunna leverera så fina varor.”

Jonas Eneroth,Grundare

Bygg OM Service ABSweden

“Vi kan verkligen rekommendera ScandinAsian.se för deras engagemang och arbete. De utförde en snabb och professionell granskning av vår kontakt i Kina.”
Mats Bäckstedt, VD

Vi har hjälpt hundratals Startups & Småföretag i följande brancher
 • Klader och textilKläder & textil
 • ArmbandsurArmbandsur (OEM & ODM)
 • Vaskor smycken och accessoarerVäskor, smycken & accessoarer
 • ElektronikElektronik (OEM & ODM)
 • LED belysning och skarmarLED belysning och display
 • leksakerLeksaker & barnprodukter
 • golv och byggmaterialGolv och byggmaterial
 • mobler och hemMöbler & hem
 • LivsmedelsprodukterLivsmedelsprodukter
 • Bil och MCBil och MC
 • Maskiner och verktygMaskiner & verktyg
 • solpaneler och energiSolpaneler & energi
Vanliga frågor & svar om Leverantörskontroller

Om Leverantörskontrollen
Vilken typ av information behöver ni från oss?

Innan vi kan granska leverantören behöver vi följande:

1. Leverantörens bolagsnamn (ex. Shenzhen Aurora Watches Co., Ltd)
2. Webbsida / Alibaba sida

Om ni sedan tidigare haft kontakt med leverantören underlättar det också om vi kan få tillgång till följande:

1. Kontaktperson (ex. John Liu)
2. E-post
3. Telefon
4. Adress

Hur kan vi bifoga den efterfrågade informationen till er?

Efter att ni lagt er order kommer vi att kontakta er inom 1 arbetsdag för att begära den information vi behöver för att inleda processen och verifiera leverantören, eller leverantörerna.

Varför är det relevant att få en leverantör kontrollerad innan vi lägger en order hos producenten vi hittat?

Att göra ett urval baserat på hur ‘trevlig’ leverantören verkar, eller hur fina bilder de har på sin hemsida, är ofta anledningen till att saker går väldigt snett när svenska importörer gör affärer med kinesiska leverantörer. Risken för bedrägerier är överhängande, men en än större risk är att man köper in varor av låg kvalitet, eller produkter som inte är tillverkade i enlighet med applicerbara EU direktiv.

ScandinAsian.se kan således hjälpa er att kontrollera att just er leverantör faktiskt kan möta de applicerbara EU direktiven, för att motverka illlegal import.

Hur många leverantörer kontrollerar ni per order?

Vi kontrollerar en leverantör per beställd leverantörskontroll. Dock har vi paketerbjudanden som inkluderar fler än en leverantör.

Kan det skapa problem för vår verksamhet om ni kontrollerar leverantören?

Vi får ofta frågan om det kan störa processen att vi kontaktar leverantören och kontrollerar deras dokumentation. Svaret är nej, det har ingen negativ påverkan. Seriösa leverantörer är vana vid regelbundna kontroller och förstår att detta krävs. Det är i regel enbart oseriösa handlare och bedragare som motsätter sig en kontroll.

Vilka dokument använder ni för att kontrollera leverantören?

Business license: För kontroll av leverantörens juridiska status, samt nyckelinformation (ex. VD, adress, typ av verksamhet, aktiekapital)

Bank Account Details: För kontroll av leverantörens bankkonto, vilket hjälper er att förebygga betalningsbedrägerier.

Kundreferenser: För kontroll av leverantörens befintliga kunder

Produktcertifikat / testrapporter: För kontroll av leverantörens kapacitet och historia av att tillverka produkter i enlighet med applicerbara EU direktiv (ex. REACH, EMC direktivet och LVD).

Kvalitetssäkringssystem: För att verifiera huruvida leverantören applicererar ett, eller fler, kvalitetssäkringsystem (ex. ISO 9001:2008)

Varför kontrollerar ni leverantörens produktcertifikat och testrapporter?

De flesta leverantörer i Kina kan inte möta kraven som ställs inom EU på substanser och produktsäkerhet. Import av ‘icke-certifierade’ produkter är illegalt, och väljer ni en leverantör utan kunskap inom området så löper ni en mycket stor risk att importera illegala varor. Detta kan i sin tur leda till säljförbud och böter.

Varför kontrollerar ni leverantörens QMS certifikat?

En leverantör med ett QMS certifikat (ex. ISO 9001:2008) har i regel bättre kontroll på materialinköp och tillverkning, något som kan förebygga uppkomsten av kvalitetsproblem.

Varför kontrollerar ni leverantörns bolagslicens?

Varje kinesiskt företag har en såkallad ‘business license’ som styrker att bolaget är registrerat. Det ger också tillgång till viktig information gällande bolagets status, typ av verksamhet, aktiekapital, adress och namn på VD.

Varför kontrollerar ni leverantörens bankkonton?

Namnet på mottagaren, och var kontot är registerat, säger mycket om bolagets status. Det förekommer betalningsbedrägerier, som kan undvikas helt genom att genomföra en kontroll av bolagets bankkonton.

Vad händer om leverantören inte är godkänd?

I de fall leverantören inte möter kraven kommunicerar vi tydligt i rapporten att leverantören inte är godkänd, och varför så är fallet.

Om leverantören är godkänd, kan ni då garantera att vi inte kommer få några kvalitetsproblem eller förseningar?

Nej. Kvalitetsproblem kan uppstå pga missförstånd mellan kund och leverantör, samt av en rad andra anledningar. Det är inte möjligt för oss att övervaka alla kommunikation mellan kund och leverantör. Vi erbjuder ingen form av försäkring eller går i god för leverantören, oavsett utfall.

Vad är leveranstiden för rapporten?

Vanligtvis är rapporten klar inom 10 – 14 arbetsdagar. Förseningar kan dock förekomma.

Vad händer om processen misslyckas?

Om vi inte kan leverera rapporten så kommer ni att kunna välja en annan leverantör.

Beställning & betalningar
Hur beställer vi tjänsten?

Bifoga en kostnadsfri förfrågan redan idag så återkommer vi med offert inom 24 timmar. Efter att ni accepterat offerten skickar via en faktura.

Kan vi betala med Visa eller Mastercard?

Ja, vi erbjuder kortbetalning via PayPal. Vissa kunder kan dock behöva skapa ett PayPal-konto innan kortbetalningen kan genomföras.

Kan jag betala via PayPal?

Ja, ni kan betala med er balans, bankkonto eller med kort, via PayPal.

Får vi ett kvitto efter beställningen?

Ja, det skickas via e-post direkt efter lagd order. Kvittot kan också laddas ner från ScandinAsian.se

Lägger ni på moms?

Nej, då vi är helt verksamma i Kina, där arbetet utförs, lägger vi inte på någon moms.

Debiterar ni några återkommande avgifter?

Nej, vi debiterar endast fastpris. Ni är inte bunden till ytterligare köp från varken oss eller en leverantör.

Tar ni emot någon form av provision från leverantörer?

Nej, vi tar inte emot några provisioner, eller annan form av betalning, från leverantörer i Kina.