Importera Bitcoin mining hårdvara från Kina: En komplett guide

Publicerad den Lämna en kommentar

bitcoin hardvara

Kina förbjöd handel med bitcoin 2017, men landet är fortfarande den främsta tillverkaren av hårdvara för kryptovaluta. Det är inte bara ursprungslandet för mining OEM-hårdvara. Några av de första märkena – som Antminer, utvecklades också av Bitmain i Beijing.

I denna guiden kommer du lära dig allt som importörer av mining-hårdvara måste känna till om att köpa ’märkeshårdvara’ för mining, och hur man hittar rätt OEM-leverantör på Alibaba och Globalsources.

Du kommer även att lära dig varför du inte bör förlita dig på garantier från leverantörerna och varför produktregleringar är viktiga, även i den snabbt växande industrin med kryptomining.

“image”

Boka ett kostnadsfritt samtal (30 min)

 • Boka ett samtal om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa er med följande:
 • Produktdesign & materialval
 • Hitta tillverkare i Asien och Europa
 • Frakt och förtullning

BOKA NU

Kan jag köpa Bitmain Antminers direkt från Kina?

Både ja och nej. Det finns ett antal ‘märkes’-kryptominers på marknaden. Då denna artikel skrivs så är kanske Antminer den mest välkända.

I alla fall när det gäller bitcoinminers för den vanliga användaren.

Antminer är inte ’open source hårdvara’. Det är ett märke som ägs av Bitmain i Beijing, men som har kontor över hela världen.

Det finns hundratals leverantörer på olika B2B leverantörskataloger som hävdar att de säljer Antminers, och nästan lika många onlinebutiker som gör samma sak.

Vissa av dem hävdar att de är associerade med, eller godkända av, Bitmain. Deras officiella policy är dock ändå att du endast bör köpa Antimerhårdvara direkt från Bitmain.

Som bäst hade du kunnat hitta en leverantör som erbjuder samma produkt men till ett högre pris. De hade inte kunnat erbjuda lägre priser än Bitmain kan för deras egna produkter.

Att köpa från en icke-licenserad säljare kan inte bara vara dyrt, utan det kan även resultera i något mycket värre.

Det förekommer många rapporter om bedrägerier på forum för bitcoin mining, och många har vittnat om att de fått levererat OEM-replikor, istället för en riktig produkt.

Som vi alla vet har all hype runt kryptovaluta inte några gränser, och detta drar till sig många typer av skumma nätbutiker, som i många fall levererar illegala kopior. 

Vilken typ av OEM Bitcoin mininghårdvara kan jag importera?

Med det sagt finns det många kvalificerade tillverkare av bitcoinhårdvara i Kina. I princip alla av dessa befinner sig i Kinas södra Guangdongprovins, och monterar komponenter från underleverantörer.

Du kan exempelvis hitta leverantörer för följande produkter på Alibaba.com och Globalsources.com:

 • ASIC Bitcoin Miners
 • USB Dongle Miners
 • Strömutrustning
 • Fläktar & kylningssystem

Hur hittar jag rätt leverantör för kryptomininghårdvara?

Huvudproblemet som du kommer stöta på då du letar efter crypto mining-hårdvara är att filtrera bort det stora antalet undermåliga leverantörer.

I denna leverantörsgrupp inkluderar jag alla agenter, handlare och grossister som inte tillför något värde.

Då det finns så många opportunister som inte kan montera hårdvara i denna industrin så skapas det en stor utmaning.

Du bör arbeta med en tillverkare som är specialiserad inom hårdvara för bitcoinmining, eller i alla fall en leverantör som tidigare har monterat andra typer av datorer.

Detta kan exempelvis inkludera tv-boxar för android, PC eller tablets.

Du kan göra denna bedömningen baserat på deras produktlistor på Alibabal.com eller Globalsources.com.

Det stannar dock inte här, som jag kommer förklara nedan.

a. Sökning på Alibaba.com

Alibaba.com är den största leverantörskatalogen, inte bara i Kina utan i hela världen.

Då jag skriver detta ger en sökning på ‘Bitcoin miner’ ett resultat på 833 leverantörer och 7925 produkter.

Det är många leverantörer att gå igenom.

Alibaba.com har ändå den mest extensiva databanken för verifierad leverantörsdata – vilken du kan använda för att filtrera ut mellanhänder som inte tillför något värde.

Alla Alibaba Gold Leverantörer är verifierade. Varje leverantör har en TrustPass-profil, där du hittar följande företagsinformation.

 • Registrerat kapital (Minimum RMB 500 000)
 • Registreringsår
 • Produktomfattning
 • Företagstyp (Tillverkare eller handelsföretag)

Du kan även hitta uppladdade fabriksrevisionsrapporter och produktcertifikat.

Det senare är väldigt viktigt då man söker efter tillverkare av Bitcoin-hårdvara, och jag återkommer till detta nedan.

b. Sökning på Globalsources.com

Globalsources.com är den andra största leverantörskatalogen. De står dock ut när det kommer till elektronik.

Här kommer du att hitta miner-rigs, strömutrustning och PCBs från högkvalificerade leverantörer i Kina.

Globalsources.com bidrar även med en hel del företagsinformation rörande verifierade leverantörer, samt uppladdade produktcertifikat.

c. Handelsmässor

Det finns än så länge inga handelsmässor speciellt för crypto mining hårdvara på Kinas fastland eller i Hong Kong.

Många leverantörer av hårdvarutillbehör deltar dock på elektronikmässor som hålls flera gånger per år i regionen.

Ifall du personligen vill träffa leverantörer av hårdvara för bitcoin-mining och titta på deras exemplar på plats, så är dessa handelsmässor något för dig:

 • HKTDC Hong Kong Electronics Fair (HK)
 • Global Sources Consumer Electronics Show (HK)
 • Canton Fair Phase 1 (Guangzhou)
 • CEF Shanghai
 • CEF Shenzhen
 • Computex (Taipei)
 • TAITRONICS (Taipei)

Du bör kontrollera leverantörslistan för var och en av dessa handelsmässor innan du bokar dina biljetter. Som jag har tagit upp ovan är dessa handelsmässor för all typ av elektronik, och fokuserar sig inte enbart på hårdvara för bitcoin-mining.

I bästa fall är det en liten del av dessa leverantörer som befinner sig där.

Kan jag förvänta mig en garanti?

Vissa leverantörer av Bitcoin miner hårdvara, samt komponenttillverkare, hävdar att de erbjuder en garanti. Vissa under några månader, andra i upp till ett år.

Tänk på att det som de flesta av dessa leverantörer menar med ‘garanti’ är att skicka några reservdelar som du i slutändan kommer få betala för själv. Och erbjuder gratis reservdelar då detta behövs.

I verkligheten finns det dock ett antal saker du bör vara medveten om:

a. Det är väldigt få, ifall några, som erbjuder en ordentligt support. Ifall du hittar kvalitetsfel kommer du behöva lösa detta själv.

b. Många leverantörer gör det omöjligt att använda garantin, genom att tvinga sina kunder att bidra med extensiva ‘bevis’ eller skicka tillbaka felaktiga enheter för felsökning i fabriken. Och du betalar så klart för flygfrakten tillbaks till Kina.

c. Ifall de eventuellt går med på att erbjuda reservdelar förväntas du betala för flygfrakten. Detta kan ibland kosta mer än att köpa reservdelarna lokalt, i alla fall ifall frakten endast innehåller några stycken enheter.

d. Din leverantör kanske inte ens existerar inom ett år. Vad kommer hända med den här marknaden ifall Bitcoin-priset går tillbaka till nivåerna under 2014? Och glöm inte att många leverantörer i denna industrin är väldigt små företag. Många av dem kommer inte vara igång under mer än några månader.

Säger jag då att du inte ens bör tänka dig att köpa hårdvara från Kina?

Nej, inte alls.

Vad jag säger här är att du inte bör anta att du kan förlita dig på garantin, eftersom det inte är en riktig garanti – utan på löftet om att köpa nya reservdelar.

Applicerbara produktregleringar och märkningskrav inom EU och USA

Världen med kryptovalutor är spännande. Alla pratar om det. Hårdvaror för bitcoin-mining går dock under samma produktregleringar och säkerhetsstandarder som alla andra elektronikprodukter.

Som importör är det ditt ansvar att se till att din produkt efterlever alla gällande regleringar.

Oavsett ifall det handlar om kylningssystem, strömförsörjning eller USB mining-dongle.

Marknaden för hårdvara vad gäller crypto / bitcoin mining är som vilda västern. De flesta leverantörer har inte en aning om vilka regleringar som gäller för mining-hårdvaror på utländska marknader. De bryr sig inte heller.

Och det är ok. Det är ditt jobb. Många importörer vet dock ännu mindre än deras leverantörer.

Härunder följer en översikt över de regleringar som gäller för mininghårdvaror inom EU och USA.

a. EU

Alla elektroniska produkter som säljs inom EU går under olika elektroniska produktdirektiv. Vissa reglerar säkerhetsaspekter, medan andra reglerar trådlös kommunikation eller tungmetaller som används i komponenter.

Härunder följer några exempel:

 • Lågvoltsdirektivet (LVD)
 • EMC-direktivet
 • Direktivet för radioenheter (RED)
 • RoHs
 • Du måste även se till att enheten är märkt med CE och WEEE. En CE-märkning i sig är dock inte tillräckligt. Du måste även skapa följande dokumentation:
 • Efterlevnadsdeklaration
 • Komponentlista / Materiallista
 • Designritningar
 • PCB-ritningar
 • Riskbedömning
 • Lista på applicerbara direktiv / standarder
 • Testrapporter

Du bör tänka på att många leverantörer inte kan tillverka produkter som uppfyller standarder och regleringar inom EU. Du bör därför kräva testrapporter innan du lägger en order.

Tänk på att du är den som tar riskerna då du importerar elektronik till EU.

b. USA

Regleringarna för elektronik i USA skiljer sig väldigt mycket från dem i Europa. På den federala nivån reglerar elektronikregleringarna främst trådlös kommunikation och elektromagnetisk störning.

Detta regleras av FCC Del 15.

Du måste även försäkra dig om att strömförsörjningen, och andra komponenter, är säkra för användaren. Du kan välja att uppfylla exempelvis UL-standarder – som inte är obligatoriska, men ändå väldigt rekommenderade.

Tänk även på att du är ansvarig för de importerade produkterna och trots allt hype slipper inte hårdvaror för crypto mining undan CPSC, FCC och andra regleringar.
Elektronik är komplicerat och du kommer att behöva verifiera att hårdvaran efterlever regleringarna.

c. Andra länder

Har du ditt företag i Australien, Kanada, Nya Zeeland eller Singapore? Då måste du se till att du efterlever lokala EMC-regleringar, samt regleringar för elsäkerhet.
Många baseras på antingen USA- eller EU-standarder, men du måste ändå kontakta dina lokala myndigheter för att bekräfta de exakta kraven.

Tänk på att dessa regleringar inte bara gäller för specifikt hårdvara för crypto mining, utan för all form av elektronik.

Med andra ord, tänk inte tanken att du ska fråga dem vilka regleringar som gäller för bitcoinminers eftersom de antagligen inte har en aning om vad du pratar om.

 • “image”

  Boka ett kostnadsfritt samtal (30 min)

  • Boka ett samtal om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa er med följande:
  • Produktdesign & materialval
  • Hitta tillverkare i Asien och Europa
  • Frakt och förtullning

  BOKA NU


 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Boka ett kostnadsfritt samtal (30 min)

  1. Hur vi kan hjälpa er med tillverkning i Europa & Asien

  2. Hur du kan skapa din egen design

  3. Frågor gällande frakt och kostnader

  4. Hur tull och moms fungerar vid import

  Fredrik Grönkvist