• Affärsresa till Kina – att tänka på

  Publicerad 1 kommentar

  affarsresa-guangzhou

  Vill du tillverka produkter i Asien?
  Boka en kostnadsfri konsultation nu

  Att besöka sin leverantör innan order är alltid en bra investering. Antingen för att stärka banden med en bra leverantör, eller för att undvika att lägga en order hos en undermålig leverantör. Att flyga till Kina och besöka leverantörer är tidskrävande och dyrt, för att få ut så mycket som möjligt av sin resa krävs det att man är strategisk.

  Att tänka på inför och under en affärsresa till Kina

  1. Det räcker inte med att ha lite mailkontakt på Alibaba.com innan man bokar in sin resa. Det är endast en minoritet av leverantörerna i Kina som kan tillverka produkter som lever upp till europeiska kvalitetskrev – både de som ställs av kunder och de krav som ställs av myndigheter på certifiering.

  2. Bekräfta produktspecifikationer, priser och certifieringskrav innan ni besöker er leverantör, räkna inte med att fler än 20 – 25% av de leverantörer ni från början kontaktat är kvalificerade.
  Skriv ett utkast på avtalet som ni inleder förhandlingar på under mötet. Desto närmare ni kommer att lägga en order, desto svårare kommer det bli att driva igenom villkor på avtalet.

  3. Räkna inte med att er kontaktperson kan kommunicera på engelska – många av dem kan skriva på engelska, men detta skall inte misstas för att de kan kommunicera muntligt. Ett alternativ är att hyra en agent som följer med er under era besök.
  Många importörer begår misstaget att endast besöka en eller två leverantörer då man utgår ifrån att majoriteten av leverantörerna i Kina är seriösa. Räkna med att en stor del av leverantörerna ni besöker kommer att vara undermåliga. Ju färre leverantörer som besöks, desto större är risken för att man åker hem helt tomhänt.

  4. Ta geografin i åtanke när ni besöker leverantörer och koncentrera besöken på ett flertal leverantörer i samma område. Att flyga från provins till provins är tidskrävande.
  Handelsmässor

  5. Ett effektivt sätt att träffa leverantörer är att besöka en handelsmässa. Dessa är främst koncentrerade i Shanghai, Guangzhou och Hong Kong. Även under en handelsmässa gäller det att man som importör har en god förståelse för produkten, certifieringskrav och efter vilka specifikationer man önskar beställa.

 • Vi hjälper e-handlare att tillverka produkter i Asien

  Boka telefonmöte
 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *