• Guide till DealExtreme.com

  Publicerad den Lämna en kommentar

  dealextreme

  Vill du tillverka produkter i Asien?
  Boka en kostnadsfri konsultation nu

  Dealextreme (även kallad dx.com) är en kinesisk e-butik med bas i Hong Kong. Affärsidén är att koordinera billiga produkter från hundratals tillverkare i Kina och sälja enorma volymer med mycket låga marginaler. Sedan starten 2005 är det ett mål som uppnåtts och Dealextreme.com är idag en av världens största portaler för bland annat Dropshipping.

  Att använda DealExtreme.com i kommerciellt syfte

  Vem som helst kan importera från direkt DealExtreme.com, det hindrar dock inte tusentals importörer världen över från att importera produkter från DealExtreme.com för vidareförsäljning. Det finns ett antal fördelar med att köpa från DealExtreme.com som företag;

  1. Inga kvantitetskrav. Kan vara en bra leverantör av ”utfyllnadsprodukter” för mindre e-handlare

  2. Många kunder föredrar att köpa från en e-butik på det egna språket

  3. Många kunder föredrar att köpa från en e-butik med snabba leveranstider. DealExtreme.com har en leveranstid på 12 – 15 dagar.

  DealExtremes.com har en stor andel kunder i utvecklingsländer i Sydamerika, Asien, Afrika och Östeuropa. Produkterna som säljs är produkter som generellt serietillverkas för den lokala marknaden i Kina och man måste därmed förstå följande;

  1. Produkter på DealExtreme.com saknar EU certifiering vilket krävs vid import och försäljning av bland annat elektronik, kosmetika, industriprodukter, maskiner, fordon och leksaker. Således bör en svensk importör undvika att importera produkter som faller inom dessa kategorier från DealExtreme.com.

  2. Svenska konsumentköpslagar gäller för alla företag i Sverige, de kan dock ej appliceras på DealExreme.com och returer sker på de villkor som erbjuds av DealExtreme.com

  3. Produkter tillverkade för den kinesiska marknaden håller generellt sett en lägre standard än produkter som tillverkas för export. Resultatet är att importvaror från DealExtreme.com ofta har en ”defect rate” på 5 – 20%, något man som importör måste ta med i sin kostnadskalkyl.

 • Boka en kostnadsfri konsultation via telefon eller Skype

  Under samtalet kommer vi berätta hur vi kan hjälpa er med tillverkning i Asien. Fyll i formuläret så återkommer vi inom 24 timmar för att bekräfta tid och dag.

  • Lämna ett svar

   Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *