• Tillverkning i Asien & Europa Guide: 2023 (PDF)

  Denna PDF guide förklarar grunderna i att hitta rätt fabrik, beställa prover, hantera betalningar, kvalitetskontroll, labbtester och fraktbokning.

   

 • Guide till import från Aliexpress

  Publicerad den

  aliexpress

  Aliexpress började som en avstickare till Alibaba.com, världens största mötesplats för leverantörer i Kina och importörer från hela världen. Aliexpress lämpar sig för import av små volymer, men bedrägerier förekommer och som svensk importör måste man vara extra försiktig. Nedan listar vi hur man skall gå tillväga för att på bästa sätt importera produkter från Aliexpress.

  Granska Aliexpress leverantörens utbud

  Undvik leverantörer som inte är specialiserade på just er produkt. Många leverantörer startar en butik som snabbt läggs ner, och det skapar direkta problem då ni inom en snar framtid tvingas sluta sälja produkter ni redan lanserat. Ett annat problem är att dessa leverantörer är mer benägna att lura sina kunder ”då de ändå inte har något att förlora” i samband med en nedläggning.

  Granska kommentarer och betyg från andra kunder

  Aliexpress är transparent på det sättet att varje kund kan betygsätta leverantören efter lagd order. Tänk dock på att vad som anses vara bra kvalitet i ett land, exempelvis Ryssland, kanske inte anses vara acceptabelt i Sverige. Titta därför närmare på följande kommentarer:

  a.) Hur kunder som gett negativa kommentarer motiverat dessa
  b.) Hur kunder från andra EU länder betygsatt leverantören

  Undvik produkter som kräver EU certifiering vid import från Aliexpress

  Många importörer negligerar helt och hållet EU krav på produktcertifiering. Det första man skall tänka på är att dessa är inte rådgivande riktlinjer, de är lag. Det är illegalt att importera och sälja produkter som inte lever upp till certifieringskraven. När det kommer till Aliexpress skall man ha klart för sig att denna portal främst riktas in mot USA, Sydamerika, Ryssland och Sydostasien. Det är få, om ens några, leverantörer på Aliexpress som handlar med produkter som lever upp till Europeiska certifieringskrav i händelse av att en importör från EU skulle titta förbi. Nedan följer en lista på några produkter som kräver certifiering:

  a.) Elektronik (CE, RoHS)
  b.) Leksaker (EN71)
  c.) Kemiska produkter (REACH)

  Om ni önskar att importera exempelvis leksaker eller elektronik är Alibaba.com en bättre plats för att hitta kinesiska leverantörer

  Begränsade möjligheter att modifiera produkter

  Tillskillnad från leverantörerna på Alibaba.com, som extremt sällan lagerhåller produkter utan tillverkar baserat på era specifikationer, exporterar de flesta leverantörer på Aliexpress ”off shelf produkter”. Detta öppnar för snabbare leveranser, men lämnar inte mycket utrymme för import av produkter med er egen logotyp eller custom design.

 • “image”

  Vi kan hjälpa dig med tillverkning i Asien, Europa och Turkiet

  • Boka en kostnadsfri konsultation via Google Meet för att lära er hur vi kan hjälpa er med:
  • Produktdesign & materialval
  • Hitta tillverkare
  • Tillverkning och betalning
  • Frakt och förtullning

  Boka en kostnadsfri konsultation

 • Tillverkning i Asien & Europa Guide: 2023 (PDF)

  1. Vilka produkter är lämpade att tillverka i Europa respektive Asien?

   

  2. Hur du hittar kvalificerade fabriker

   

  3. Labbtester, kvalitetskontroll, frakt & tull